Videoer og forsøg

Det gør det meget nemmere at forstå fænomenerne, når de kan ses live.   Der er derfor samlet videoer og andet sammen med observationer fra virkelighedens verden, fra laboratorieforsøg og fra små forsøg i laboratoriet. Materialet falder i et par kategorier:

  1. Videoer fundet på Internettet, som illustrerer relevante fænomener.
  2. Videoer fra studenterprojekter på DTU med rigtige betonelementer
  3. Videoer fra små forsøg i auditoriet på DTU eller fra simuleringer eller udvikling af beregningsprogrammer udført på DTU.
  4. Slideshow med automatisk fremføring og kommentering.

Videoerne fra DTU lægges på Youtube under området ConStruct2800Lyngby, og der linkes til alle videoerne fra den elektroniske lærebog og fra overheads, der anvendes i den enkelte forelæsningssession.  Mængder af videoer forventes at vokse, da der stadig lægges flere ud og stadig optages stadig flere videoer under projektarbejder og laboratorieforsøg på DTU. 

Nurnberger stadium under fodboldkamp: Alvorlige svingninger som krævede forstærkning af stadion

 

millenium bridge 180 pixels.jpg Millenium bridge i London under åbningsdagen. Broen blev lukket efter få dage og svingningsdæmpere blev indsat.

 

dækelementers arbejdskurver 180 pixels.jpg

Forsøg med betondækelementer, armerede med 3Ø8mm eller 3Ø12mm eller 5Ø12mm armeringsjern. Se hvordan brudformen og stivheden påvirkes af armeringsmængden. Data fra forsøgene kan downloades her

 

 

dæk 3ø12.jpg Forsøg med dækelement med 3Ø12 armeringsstænger: Video af det uvarslede forskydningsbrud.

 

dæk 3ø8.jpg Forsøg med dækelement med 3Ø8 armeringsstænger: Video af det varslede bøjningsbrud med reserve.

 

bjælkeforsøg 180 pixels.jpg Bjælkeforsøg med bøjningsbrud i en bjælke: Fotoes af bjælken i forskellige stadier, arbejdskurve og links til videoer

 

Vridning i en bjælke: Hvad sker der ? og hvordan skal vi forstå det der foregår?

 

auc wall.jpg Forsøg med uarmeret søjle (vægelement) med central last

 

round column.jpg Forsøg med armeret søjle med cirkulært tværsnit og central last.

 

martins søjle.jpg Forsøg med armeret søjle med kvadratisk tværsnit og ekcentrisk last.

 

Har vi virkelig brug for bøjler i en søjle uden forskydningskræfter?

 

pladeforsøg 180 pixels.jpg Hvorfor skal vi bruge dobbeltspændte plader og hvad er gevinsten ved at bruge dem? En kort video af et forsøg med en dobbeltspændt elastisk plade demonstrerer effekten og også et nyt fænomen.

 

p26300-180 pixels.jpg Forsøg med dobbelspændte plader: Kommenteret slideshow med udviklingen af revner og udbøjninger, ledende frem til brudfiguren. Dette kan også ses som Adobe SWF video.

 

Beregning af bærevne: Simulering af pladedeformationer og spændinger, som leder til gæt på revnede områder og brudlinier og dermed til brudmodellen for brudlinieteorien.